O Nas

Fundacja Rozwój zrzesza ludzi, którzy pragną dzielić się swoją wiedzą i umiejętnościami prowadząc szereg projektów mających na celu zmienienie oblicza takich dziedzin jak kultura, sport, ekologia, edukacja i profilaktyka.

Organizacja powstała w 2011 roku z inicjatywy Marka Kołkowskiego i Krystiana Ławreniuka. Początkowo funkcjonowała na ternie Brzegu (województwo opolskie), z czasem rozwinęła swoją działalność realizując zadania na terenie całej Polski, a nawet poza jej granicami.

Od ponad pięciu lat Rozwój inwestuje w projekty, które swoim zasięgiem objęły ponad 800 000 beneficjentów w kraju i na świecie. Organizacja nieustannie tworzy poprzez swoje działania platformę współpracy pomiędzy osobami, które pragną zmieniać na lepsze siebie i otaczającą nas rzeczywistość.

Dzięki zaangażowaniu ludzi skupionych wokół Fundacji Rozwój udało się zrealizować szereg projektów z zakresu kultury, edukacji, sportu i ekologii. Organizacja stworzyła również ogromną ilość inicjatyw integrujących społeczeństwo. Od wielu lat działa też prężnie na rzecz promowania czytelnictwa, prowadząc zbiórki książek, tworząc punkty bookcrossingu i otwierając biblioteczki m.in. w szpitalnych oddziałach dziecięcych, domach dziecka oraz przychodniach lekarskich.

Zobacz jak piszemy i jak pracujemy